sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Helppoa sunnuntairuokaa: lihakastike ja vihannekset

Monesti sitä pitkän viikon tai viikonlopun jälkeen haluaa päästä sunnuntaina helpolla ruoan suhteen. Mieli saattaa tehdä ehkä jotain erittäin herkullista, joten usein päädytään siihen vaihtoehtoon, että tilataan tai haetaan ruokaa jostain pikaruokapaikasta. Pienellä vaivalla voi kuitenkin helposti tehdä myös itse ruokaa, joka on herkullista, nopeaa, eikä ihan niin rasvaista kuin esimerkiksi kebab tai pizza. Meillä syötiin tänään nopea possukastike pakastevihannesten kera. Tähän ruokaan meni aikaa saman verran, ellei vähemmänkin kuin siihen, että tilaa tai hakee jostain, rahaa paljon vähemmän ja kuitenkin lopputuloksena oli täysi vatsa ja hyvä mieli. Mikä parasta, ruokaa vielä jäikin, eli sillä pienellä vaivalla sai tehtyä ruokaa niin, että sitä riittää vielä seuraavalle päivälle.  

Alla hyvin yksinkertainen resepti, joka valmistuu käden käänteessä vaikka kahvikupillista nauttiessa.

1 pss (n. 750 g) Pakastekasviksia
Öljyä 

500 g Porsaan kinkkusuikaleita 
2 prk (á 2,5dl) Kermaa 
1-2 tl Sinappia
Suolaa
Pippuria 

1. Kaada jäiset pakastevihannekset uunipellille ja laita uuni lämpeämään 200 celsiusasteeseen. Mausta ripauksella öljyä, suolaa ja pippuria. Laita kasvikset uuniin (ne voi laittaa jo ennen kuin uuni on lämmennyt kokonaan). 

2. Ruskista lihanpalat paistinpannulla ja mausta. 

3. Kun kinkkusuikaleet ovat kypsiä, kaada sekaan kermat, sekoita ja anna hautua hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Anna jälleen hautua hetki. 

4. Kokeile kasviksia, jos ne on pehmenneet, voi ne ottaa pois uunista. 

5. Ruoka on valmista! Anna kastikkeen vetäytyä ja nauti se kasvisten kera. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti