Sitten asiaan, eli resepti kuvineen:
4 kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
1 paprika
2 rkl Koskenlaskija Ruoka Cheddaria
1-2 kananmunaa
1 pss juustoraastetta
Suolaa
Pippuria
- Huuhtele kesäkurpitsat, leikkaa niistä päät poikki ja halkaise pituussuunnassa.
2. Koverra lusikalla sisus pois ja siivilöi ylimääräiset nesteet pois. Laita esimerkiksi rasiaan myöhempää käyttöä varten. Kuutioi paprika.
3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausteita kannattaa käyttää reilusti, ettei maku jää ”vetiseksi”, sillä kesäkurpitsasta tulee kuitenkin nestettä melko paljon.
Lisää paiston loppuvaiheessa kesäkurpitsasta koverrettu sisus, paprikat, koskenlaskija ja kananmuna. Anna paistua miedolla lämmöllä n. 5min. Laita tässä vaiheessa uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5. Lusikoi jokaiseen kesäkurpitsanpuolikkaaseen n. 2rkl täytettä, niin että koverrettu puolikas täyttyy kokonaan.
6. Ripottele päälle juustoraaste.
7. Paista uunissa n. 5-10min tai kunnes juusto on hieman ruskistunut.
Vinkki: Jos täytettä jää yli, kannattaa esim. pakastaa ja käyttää myöhemmin esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen tai täytettyihin paprikoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti