keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Tomaattinen nuudelikeitto

Pari päivää sitten tein taas tomaattista nuudelikeittoa. Tämän resepti on hyvin yksinkertainen ja syntyi alun perin vahingossa! Nuudelikeitosta on tullut yksi suosikkiruoistani, sillä se sopii säähän kuin säähän - kesällä se on tarpeeksi kevyttä ja kylmänä syysmyrskypäivänä sopivan lämmittävää. Silloin pari päivää sitten tilanne oli jälkimmäinen. Vaihekuvia tästä keitosta ei löydy, mutta kuten sanoin, se on niin yksinkertaista, ettei vaihekuville ole tässä vaiheessa tarvetta. 

Tässä tulee nyt se resepti sitten, näistä ainesosista tulee neljän litran kattilallinen melkein täyteen.


  • n. 2l vettä
  • 2-3 pkt/180g (Mama) nuudeleita
  • 2-3 prk/á 390g (Pirkka) pastakastiketta
  • 800g jauhelihaa (mausta oman maun mukaan) 
  1. Laita vesi kiehumaan ja ruskista samalla jauhelihat. 
  2. Lisää nuudelipakettien mukana tulevat maustepussit keitinveteen, sitten nuudelit. Itse yleensä murskaan nuudeleita hieman, jotta ne eivät olisi niin pitkiä syödessä. 
  3. Kun nuudeleita on hetken aikaa keitetty, lisää joukkoon jauhelihat ja pastakastikkeet. 
  4. Sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti. 
  5. Anna vetäytyä hetki, mutta nauti kuitenkin kuumana! 
Kuten huomaatte, nuudelikeitto on todella nopea, edullinen ja yksinkertainen ruoka. Sen lisäksi, että se maistuu säällä kuin säällä, uskon tämän olevan hyvä ruoka myös niin perheessä, kuin opiskelija-asunnossakin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti